Ome Wout

De Fordtruck van het type 700 is in 1966 geproduceerd en heeft tot 1979  als trekkerchassis dienst gedaan in het Amerikaanse leger. In 1980 werd het idee door de toenmalige Edese Chauffeursvereniging geopperd om een racetruck te gaan bouwen voor een truckrace op de 1/8 mijl op Zandvoort, en viel het oog bij een legerdump op de Ford.

In basis lag er een Ford benzinemotor in, maar vanwege het geringe motorvermogen werd er in 1983 de eerste Detroit 2 takt diesel motor, een 8V71 ingebouwd. Dit alles werd gerealiseerd in de garage van de broer van Piet van Holland die een eigen transportbedrijf had, Wout van Holland, en zodoende kreeg de truck de naam van de eerste huisbaas van de Ford, “Ome Wout”.

Inmiddels bestaat het team uit een 15-tal vrijwilligers die de truck op de wielen houdt en mee gaat naar alle race-events. De aanpassingen aan de truck blijven continue gaande waardoor de Ford die de oudst rijdende racetruck is, nog steeds competitief mee kan doen.

SELECT *, dc.id as id_good FROM circuits_category as dc left join circuits_category_lang dcl on dc.id=dcl.category_id where dcl.lang_id=2 AND dc.end_time>='2020-08-14' ORDER BY dc.start_time LIMIT 1
Circuit